Een leven vol muziek met Ann en anderen
Mary Boduin, geboren in Nederland maar vooral in België actief geweest, heeft een bloeiende muzikale loopbaan achter de rug. Ze was actrice bij de Koninklijke Vlaamse
Schouwburg en in films met o.a. Louis de Funès, ze vertaalde musicals en was artistiek directeur van de Mudradansschoolvan Maurice Béjart in Brussel.
Maar bovenal schreef ze heel veel liedjesteksten, o.a. voor Ann Christy met wie ze sterk bevriend was (‘Dag vreemde man’ en ‘Gelukkig zijn’), Louis Neefs, Liliane St-Pierre en zelfs de allereerste begintune van Thuis. In 2018 werd ze opgenomen in de Eregalerij van Radio 2. Nu nog steeds, op haar 79, staat ze vaak op het podium om te vertellen over muziek en liedjes en... gelukkig zijn. Dat verhaal vertelt ze nu, uitgebreider, in dit boek.

UITGEVERIJ BORGERHOFF & LAMBERIGTS 

THEMA 
Pop culture
PAG.
192
UITGAVE
06/10/2020
MATERIAAL
Softcover
FORMAAT
128 × 200 mm
STATUS
Pre order
ISBN
9789463932844
© Ingrid Stoffels
Recensie:
'Dat heet dan gelukkig zijn' is een eigenzinnig boek over de aangrijpende memoires van Vlaanderens bekendste liedschrijfster Mary Boduin. Mary kreeg in maart 2018 de belangrijkste Vlaamse mediaprijs voor haar volledige oeuvre: ze werd opgenomen in de eregalerij van Radio 2.

Mary Boduin kwam niet ongezien voorbij: ze was tien jaar actrice in de KVS, samen met Anton Peters, Chris Lomme, Nand Buyl, Yvonne Lex, Denise Deweerdt… maar acteerde ook in films met onder andere Louis de Funès. Daarnaast was ze twee jaar artistiek directeur in het Mudra, de balletschool van Maurice Béjart in Brussel.

Haar belangrijkste rol was echter die van liedschrijfster, waarmee ze vanaf 1967 in Vlaanderen een nieuwe wind door de lichte Nederlandstalige muziek liet waaien. Ze schreef parels voor Louis en Günther Neefs, Anneke Soetaert, Liliane Saint-Pierre, Claire Torry, Jo Vally, Nicole en Hugo, Etta Cameron, Udo, Mary Porcelijn...

én veel voor Ann Christy. ‘Dag Vreemde Man’ en ‘Dat heet dan gelukkig zijn’ horen bij ons muzikaal erfgoed.


In 'Dat heet dan gelukkig zijn’ neemt Mary de lezer mee vanaf haar jeugd tot de vrouw die ze geworden is.

Haar boeiende leven spreekt tot de verbeelding en werpt ook een blik achter de schermen van de Vlaamse showbusiness, de theater-, ballet- en filmwereld. Naast de vele anekdotes werden Mary haar mooiste liedteksten gebundeld en worden deze afgewisseld met nieuw prozawerk.

Deze memoires vormen haar onbetaalbare nalatenschap en vat de gevoelens en gedachten van een eigenzinnige vrouw. Hoop, het is wat Boduin uitstraalt. Het is ook wat Ann Christy heeft aangereikt. En moed. Doorzettingsvermogen, ook.

Jan Vankeerberghen zorgde voor prachtige illustraties in dit boek, Jan De winter voor de knappe foto's.
Back to Top