Mary Vijg volgde een toneelopleiding te Maastricht en kon aan de slag bij de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS). Hiervoor koos ze de Belgische artiestennaam Boduin. In 1967 schreef ze een eerste liedjestekst voor Louis Neefs: Alleen met zijn twee werd door Neefs gezongen in "Canzonissima", de toenmalige preselectie voor het Eurovisiesongfestival. Vanaf toen werd ze regelmatig gevraagd om liedjesteksten te schrijven. Ze schreef bijvoorbeeld Liefde is zacht, een vertaling van L'amour est bleu voor Vicky Leandros. De tekst van Dag vreemde man werd eerst voorgesteld aan Lily Castel, maar zij vond het te negatief. Eind 1970 zong Ann Christy het met veel succes in "Canzonissima". Zo werd de naam Mary Boduin bekend bij een breder publiek. Mary Boduin en Ann Christy hielden er een sterke vriendschap aan over.
In 1975 ging Ann Christy namens België naar het Eurovisiesongfestival met Gelukkig zijn, waarvan Mary Boduin tekst en muziek schreef. Oorspronkelijk was het lied bedoeld voor een reclamespot van Lee Jeans. Op uitdrukkelijke vraag van Ann Christy slaagde Mary Boduin erin om Lee Jeans ervan te overtuigen om het lied af te staan voor uitvoering op het songfestival.
Na tien jaar bij de KVS werd Mary Boduin, begin jaren 80, artistiek directeur aan het Mudra van Maurice Béjart gedurende twee jaar.
Mary Boduin schreef meer dan duizend liederen voor bekende artiesten, waaronder Jimmy Frey, Anneke Soetaert, Liliane Saint-Pierre, Louis en Günther Neefs, Samantha, Johnny White, Louis Neefs, Jo Vally, Udo en Ann Christy. 
Ze acteerde ook als actrice in enkele films waaronder 'Les grandes vacances' van Louis de Funès uit 1967.

Back to Top